Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Arkelogiturnèn i Stockholm

november 3, 2017 kl. 5:00 e m - 6:00 e m

På självaste Alla Helgons Afton, en tid att minnas de döda, når Arkeologiturnén huvudstaden. I bagaget finner vi mördade individer och kvarglömda skatter från den mytomspunna massakern på Ölands fornborg – Sandby borg.

Med hjälp av arkeologerna som kommer direkt från årets utgrävning samtalar vi om vad man har hittat och vad dessa fynd kan säga om platsen och händelsen.

Till vår hjälp har vi:
Helena Victor – Fil. Dr. i arkeologi, projektledare av Sandby borg – expert på ond bråd död.
Sophie Vallulv – arkeolog och tränare till Fabel, världens första vetenskapligt testade arkeologihund.

Platsen är källarlokalen Movitz i Gamla stan där vi den 3:e november inleder kvällen 17:00 med cirka 40 minuters samtal med experterna, varefter publiken bjuds in att ställa sina frågor. Efter en timmes arkeologisk underhållning avrundar vi samtalet och med mingel i baren. Kom för arkeologin – stanna för umgänget!

Det råder fritt inträde och god stämning. Vill man försäkra sig om att äta någonting efteråt så gör man bäst i att kontakta restaurangen och boka sin favoriträtt på förhand.

Så tag med dina vänner, ge er ut i mörkret och joina denna händelse som kommer att väcka liv i de döda, ruska om de levande, och lämna ingen orörd. Väl mött på dödens dag!

www.sandbyborg.se
www.arkeologiturnen.se

Med stöd av Kulturbryggan

Detaljer

Datum:
november 3, 2017
Tid:
5:00 e m - 6:00 e m
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.arkeologiturnen.se

Arrangör

Arkeologibyrån
E-post:
kontakt@arkeologibyran.se
Webbplats:
www.arkeologibyran.se