Så är det då snart äntligen dags!

På måndag sätter vi spadarna i backen för den hittills största utgrävningen i Sandby borg. Vi ska gräva ett helt hus på en gång, något som vi tidigare inte gjort. Vi kommer att hålla på i fem veckor och liksom tidigare år kommer det att hållas öppna visningar på utvalda tider. Nytt för i år är att vi har visningar med olika inriktningar.

De två första veckorna kommer visningar att hållas på följande tider: 1/6, 3/6, 6/6 och 8/6, samtliga med start kl 10.00. Visningar därefter annonseras längre fram.

På onsdag 1/6 och måndag den 6/6 kör vi Grundvisning. Under den här guidningen så berättas den större historien om Sandby borg och även om den arkeologiska utgrävningen som sker på platsen.

På fredag den 3/6 och onsdag den 8/6 kör vi Fördjupningsvisning. Den här guidningen är för dig som kanske redan har hört den större historien om Sandby borg, eller för dig som är sugen på att gräva dig ned ännu djupare i historien om Sandby borg och det arkeologiska arbetet. Efter den här visningen berättar osteologen Clara Alfsdotter mer om skelettfynden i borgen.

Visningarna tar cirka 1 timme, med undantag för visningen den 8/6 som håller på ca 1 ½ timme. Parkering sker på anvisad plats och kostar 20: – (endast kontanter). Pengarna går oavkortat till det lokala föreningslivet.

Visningarna är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan. Välkommen!

OBS! Tänk på att ni kör i betesmark. Visa hänsyn för de betande djuren och de som arbetar där!